Utelivsguide Trondheim #1

Sommermånedene nærmer seg også i Trondheim, og det betyr et nytt inntog av hipster-embryoer, veganerklyser og brunkremdemoner. Jeg snakker selvfølgelig om studentene. Det som også hører med er en guide til studentene. Der får de vite om severdigheter (jeg anbefaler Dora eller Flakk), byens beste pizza (Maliks), kebab (mor di) og ikke minst er det også en guide til Trondheims uteliv.

De grønne greiene? Husker du det jeg skrev om demoner? Sett Eksorsisten?

Men la nå studentene ha Downstown (hahaHA!), Crash, Gossip og Bunnpris Moholt for seg sjøl. Her kommer guiden for oss som ikke abonnerer på betakaroten og ikke bruker uttrykket GTL og DTF i dagligtalen.

Fru Lundgreen

Do you dare walk these steps again?

I en altfor varm, trang og svett kjeller i Kjøpmannsgata finner man ei laus og litt sexy kjerring; Fru Lundgreen. Også her er det konserter støtt, dog av litt varierende kvalitet. Forvent høy pønk og råkk, innslag av rollespilltryner, kroppslukt opp til taket, god stemning og skinnjakker. Fru Lundgreen er dama for deg som ikke er fremmed for Motörhead, ekstrembiljard, knuste glass og Gammel Dansk i kombinasjon. Billig drikke og flinke barfolk bidrar til å gjøre Lundis til en slager blant oss som liker lyden av duoen SG og Marshall. Og så er det artig at så mange tror at Fru Lundgreen er en hidden treasure som bare de og noen få innvidde vet om.

TERNINGKAST

Bare Blåbær

Svært misvisende navn, man ser jo tydelig at de pleddene er lagd av paprika.

Dette er i utgangspunktet en flott plass, akkurat passe stor og med et veldig bra uteområde. Menyen er egentlig ok, og Blåbær serverer byens beste White Russian av en eller annen grunn. Men så har det skjært seg en eller annen plass. Det har blitt et slags alenemor-limbo, med ei hinderløype av barnevogner, Roxette og Sting over høyttalerne og en stab som skifter folk oftere enn Thomas Giertsen trimmer skjegget. Styr unna Bare Blåbær hvis du vemmes av offentlig amming og mat som stort sett består av ruccola, pesto og rødløk. Etter klokka åtte er det litt bedre, og en grei-ish plass å ta et par rolige pils. Jeg må jo være litt snill og.

TERNINGKAST

Blæst

En fin aktivitet er å telle hvor mange ganger man hører ikke-trøndere si at de sitter på "Blest."

Jeg går hardt ut i min første utelivsguide, og inkluderer Trondheims kanskje sikreste stikk når det kommer til uteliv. Her er det lave skuldre i hverdagene, meget spiselig mat, adekvat barsnacks og konserter opptil flere ganger i uka. Veldig godt utvalg i baren (spør etter en Ratzerinha), en av byens beste uteserveringer og trivelig personell. I helgene er det så packed at man lett føler seg som sild i Lisa Tønne, men Blæst er såpass godt utrustet på arealfronten at det stort sett går fint å finne seg et sted man kan prate uten å risikere en armhule i øyet. På lørdagskvelden skifter stedet som regel ham, fra kredrockebule til svett danseklubb. Blæst er en allrounder som de fleste liker, uteliv-Trondheims Dave Grohl.

TERNINGKAST

Advertisements

About Shandiosa

hobbymusiker, filmentusiast, språkpetimeter, deltidsartigkaill, casual gamer, periodisk teknonerd, avslappet rent politisk, ateist, latsabb, ølhund og i utgangspunktet positivt innstilt til det meste.
This entry was posted in Utelivsguide and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Utelivsguide Trondheim #1

  1. Nikita Banana says:

    Jeg lo HØYT av Bunnpris Moholt referansen. Du tog ‘an på kornet som dem sier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s