Rock vs. Metall

Jeg har langt hår, litt skjegg og går av og til med T-skjorter med en eller annen bandlogo på. Når jeg møter nye folk antar de som regel at jeg er en metallfyr. Noen tar det til og med for gitt at jeg er blodfan av Burzum/Dimmu Borgir/Satyricon/djevelen. Det er jeg ikke. Ikke at det er noe galt med metall,  det er jo drittøft. Når jeg likevel prøver å forklare at jeg generelt heller mer mot rock enn metall er det enkelte som trekker på skuldrene og mener at det er “samme ulla.” Det er det ikke.

Det er mulig det er min muntlige fremstillingsevne det skorter på, så jeg tenkte å gjøre forskjellen litt tydeligere ved hjelp av visuelle virkemidler. Vi begynner enkelt:

STIL

Rock.

Metall.

Ganske innlysende. Rockerne er en happy-go-lucky gjeng som sikkert har tatt noen pils og har skumle planer om å lure ei dame eller fjorten med seg hjem i kveld. Metallgutta har brukt flere uker på sveisekurs for å lage djevelsk funky våpen. De har også fått mødrene sine til å sy kostymene sine, og tjuvlånt både hårfarge og sminke i samme slengen. Konklusjonen må være følgende: Rockere føner håret og jekker en pils, that’s it. Rockere er naturlig pene. Metallfolk er kunstig stygge. De ofrer tid, energi, penger og selvrespekt for å kunne se ut som om de er i stand til å brenne ned en hel by mens de gurgler blod og sjonglerer jerv.

MUSIKK

Rock.

Metall.

Igjen er forskjellen åpenbar. Rock er enkelt, fyldig og ikke til å misforstå. Musikken, her representert ved en Gibson Les Paul, handler ofte om å drikke, pule, kjøre bil og å være rockestjerne. Metall er litt mer komplisert og brutalt. Musikken, her representert ved en knust gitar noen har drept, handler ofte om å møte verdens undergang i en fuktig skog i selskap av slaktede jomfruer og blodige drager med sverd.

APELL

Rock.

Rock er som du ser designet for å tiltrekke seg lesbiske jenter.

Metall.

Metall,  derimot, tiltrekker seg gjerne gutter som har lyst til å bli heterofile jenter.

Advertisements

About Shandiosa

hobbymusiker, filmentusiast, språkpetimeter, deltidsartigkaill, casual gamer, periodisk teknonerd, avslappet rent politisk, ateist, latsabb, ølhund og i utgangspunktet positivt innstilt til det meste.
This entry was posted in Musikk, Popkultur and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Rock vs. Metall

 1. Mr Harvest says:

  Haha flotte greier! :D Opplever at folk tror jeg er metallfyr selv, gjerne av metallfolk. Snodig nok

 2. Viggo Olden says:

  Nei, fy faen! Stereotyper er morsomt, altså, men et sted går gensern! Manowar er ikke metall. Hva kaller du Metallica da?

  Bedre det baconinnlegget ditt.

  • shandiosa says:

   Jeg er tilhenger av kritikk jeg altså, så lenge det er konstruktivt eller et bittelite ørsmått homofnugg av fornuft der. Manowar ikke metall? Er det ett band i verden som er metall så er det Manowar. Det er jo bandet som ved hver anledning proklamerer “Death To False Metal!” og har låter som heter Metal Warriors, The Gods Made Heavy Metal, Brothers Of Metal, Swords In The Wind, Metal Daze og ikke minst The Power Of Thy Sword! Finn en kilde (utenom det ammetåkete huet ditt) som sier at Manowar ikke er metall, er du snill.

   Metallica? Mener du å stille spørsmål om METALLica? Metallica er metall.

   Må huske nå, Viggo, at metall er så mangt. Det er kanskje en sjanger som har flere undersjangre enn noen annen sjanger. Metall favner bredere enn rock sånn sett. Og begrepene beveger seg hele tiden. Aerosmith, Skid Row og Bon Jovi ble jo alle i sin tid sett på som metall.

   • Viggo Olden says:

    Om jeg pakker inn en bæsj og gir den navnet “Softis” så er den fremdeles en bæsj.

    Undersjangrer er det i massevis, heldigvis. Det gir ikke rett til å sverte en hel samlebetegnelse!

    Denne fra Tenacious D er selvfølgelig meget morsom og litt passende i sakens anledning: http://www.youtube.com/watch?v=qR7U1HIhxfA

    Glad i deg også, Shandis!

   • shandiosa says:

    Softisbæsj finnes. Ræva metall finnes det mer av. Manowar gives metal a bad name? Kanskje. <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s